4 en 5 mei in Delft, dit is er te doen

Zaterdag 4 mei zijn er meerdere ceremonies vanwege de dodenherdenking en op zondag zijn verschillende activiteiten vanwege Bevrijdingsdag.
Beeld op de Nieuw Plantage, waar een herdenking plaatsvindt op 4 mei

Naast de Nationale Dodenherdenking op 4 mei op de Dam, is er in Delft ook een dodenherdenking. Te beginnen om 13.30 bij het Indiëmonument op het Sint Agathaplein. De herdenking op dit plein is ter ere van de gesneuvelde oud-Indiëstrijders. Dit duurt tot 14.15 uur.

Van 16.00 tot 17.00 uur is er op begraafplaats Jaffa een herdenking voor iedereen die in de Tweede Wereldoorlog is omgekomen. Het monument op de begraafplaats bevat de namen van gesneuvelde Delftse strijders die in de eerste dagen van de Tweede Wereldoorlog omkwamen.

Om 18.45 uur is er een herdenkingsdienst in de Nieuwe Kerk, gevolgd door de stille tocht vanaf de Markt om 19.30 uur. Bij het Verzetsmonument op de Nieuwe Plantage is vervolgens de officiële Dodenherdenking. Deze ceremonie duurt tot 20.45 uur.


Bevrijdingsfestival op 5 mei
Op Bevrijdingsdag wordt voor de tweede keer het Delftse Bevrijdingsfestival gehouden. Studenten van de TU Delft organiseren dit festival op en rondom het Doelenplein. Het festival is gratis te bezoeken en duurt van 13.00 tot 23.00 uur. In Hotel de Plataan is een tentoonstelling te zien over de bevrijding van Delft en in Filmhuis Lumen worden gedurende de hele dag vijf films gedraaid, die te maken hebben met vrijheid.


Concert Maria van Jessekerk
In de Maria van Jessekerk is op zondag 5 mei een bevrijdingsconcert. Dit begint om 15.00 uur en duurt een uur. Kaartjes zijn 10 euro. Het is een concert met klassieke muziek en poëzie.