338 miljoen voor onderzoek naar waterstof als energiedrager, staatssecretaris Keijzer bezoekt TU Delft

Staatssecretaris Mona Keijzer was maandag 7 juni op bezoek bij de TU Delft om te kijken wat er zoal gedaan wordt met de toegekende 338 miljoen euro voor de onderzoeken naar groene grondstof als energiedrager.

Het geld is nodig om de overstap te maken van fossiele brandstoffen naar duurzame oplossingen. Waterstof speelt daar een belangrijke rol in, en daar doen ze bij de TU Delft veel onderzoek naar. De 338 miljoen euro komt uit het Nationaal Groeifonds en gaat naar verschillende projecten van GroenvermogenNL om de potentie van waterstof waar te maken.

Lees ook: TU Delft maakt eerste vliegende waterstofboot ter wereld

Waterstof als energiedrager

Nederland staat voor een grote klimaatopgave om klimaatverandering tegen te gaan. De maatschappij en industrie van fossiele grondstoffen zal op duurzame oplossingen over moeten gaan stappen. In die overstap neemt waterstof een cruciale rol in. Als groene grondstof, als energiedrager, als opslagmedium en zo veel meer. Hier kan Nederland ook een nieuwe industrie op bouwen en het is beter voor het klimaat.

Rondleiding lab

Het doel is om met het geld de industrie en wetenschap samen te laten werken om de verduurzaming te bereiken. In het Delftse e-Refinery lab worden de technieken voor de verduurzaming ontwikkeld. Staatsecretaris Mona Keijzer kreeg maandag een rondleiding door het lab.