17-jarige Delftenaar aangehouden voor mishandelen BOA

Een 17-jarige Delftenaar is aangehouden voor de mishandeling van een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA). De BOA wilde dinsdagmiddag 27 juli bij recreatiegebied Het Delftse Hout bemiddelen in een ruzie tussen twee mensen maar kreeg meerdere vuistslagen in zijn gezicht.

De buitengewoon opsporingsambtenaar liep hierbij hoofd- en schouderletsel op. De politie is naar de plek van het incident toegekomen en hebben onderzoek gedaan naar de identiteit van de verdachte. Een 17-jarige Delftenaar, meldde zich later op het politiebureau. Hij is aangehouden voor mishandeling.

Snelle straf

De politie vertelt dat zij geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren tolereren. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, wordt daarom snel en streng worden gestraft. 'De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd', laat de politiemacht weten.