10.000 rode tulpen rond ’s werelds grootste Tulpenpiramide

Prachtig Hollands plaatje

De 12 meter hoge Delfts Blauwe Tulpenpiramide in het kunstlandschapspark van Land Art Delft trok al veel bekijks van bezoekers. Maar zal in het voorjaar van 2021 nog veel meer aandacht krijgen door 10.000 bloeiende rode tulpen die rond ’s werelds grootste tulpenpiramide zijn gepoot het afgelopen weekend.

Delfts Blauwe Tulpenpiramide in het kunstlandschapspark van Land Art Delft
Fotograaf: Frans van Rijnswou

De Tulperij uit Voorhout stelt de 10.000 tulpenbollen ter beschikking. “Het bouwproces van de tulpenpiramide heb ik continue gevolgd. Zo’n mooi landmark voor Delft en daar horen natuurlijk tulpen bij. Zo wordt het straks in het voorjaar een prachtig Hollands plaatje – een echte ode aan het Nederlandse landschap”, aldus Anja Jansze van de Tuperij.

Arrangementen voor toeristen
De bloeiende tulpen passen ook heel goed in het thema voor 2021 van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Zo worden er ook arrangementen samengesteld om de verschillende locaties met elkaar te verbinden. De arrangementen bestaan uit een bezoek aan Royal Delft, Land Art Delft en De Tulperij. Maar ook een bezoek gecombineerd met een high tea of een overnachting in Delft en in de bollenstreek is mogelijk. De komende maanden wordt duidelijk hoe de arrangementen eruit zien.

Bezoekers naar Delft e.o. trekken
Paula Kouwenhoven, initiatiefneemster van de Tulpenpiramide, is blij dat Land Art Delft kan bijdragen aan het aantrekken van bezoekers naar Delft. “Juist in deze tijd is dat hard nodig. We richten ons daarom vooral op de Nederlanders die een uitstapje in eigen land plannen”.
Henk Schouten, CEO van de Royal Delft Group, is trots dat Delft zo’n iconisch landmark neer heeft gezet. “De aanvulling van tulpen in het voorjaar van 2021 zal zowel voor de Nederlanders die een dagje uit gaan als buitenlandse toeristen een grote trekker naar de stad zijn. Hiermee dragen we bij aan het duurzame herstel van het toerisme in Delft en de bollenstreek.”