Reinier de Graafziekenhuis staakt inhalen van operaties door toestroom nieuwe coronapatiënten

Ziekenhuizen in de regio Haaglanden stoppen met inhalen van operaties die door corona werden uitgesteld. Dat meldt mediapartner Omroep West. De aanleiding hiervoor is de nieuwe toestroom van coronapatiënten. Dit geldt onder andere voor het Reinier de Graafziekenhuis.


Ziekenhuizen in de regio Haaglanden en Hollands Midden stoppen volgens Omroep West met het inhalen van operaties die door corona waren uitgesteld. Het zou onder meer gaan om het LUMC en het Alrijne ziekenhuis in Leiden, Reinier de Graafziekenhuis in Delft, HMC en Haga Ziekenhuis in Den Haag.


Spoedeisende hulp gesloten
"Het water staat ons aan de lippen met de snelheid waarmee we het aantal patiënten zien toenemen", zegt voorzitter Martin Schalij van de Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) tegen Omroep West. In het ROAZ zitten zeven ziekenhuizen, maar ook huisartsen, ambulancediensten, de GGD en GGZ.In Dordrecht bij het Albert Schweitzer Ziekenhuis werd de afdeling spoedeisende hulp tijdelijk gesloten voor nieuwe patiënten, zo meldt RTV Rijnmond. Ook in Gelderland lopen de ziekenhuizen vol, zo meldt Omroep Gelderland.


Of de reguliere zorg wel door kan gaan zoals gewoonlijk wordt nog bekeken. Let op: wordt een inhaaloperatie afgezegd door het toenemend aantal coronapatiënten dan ontvang je je hierover bericht, anders gaat een operatie of behandeling wel gewoon door.


Verdubbeling
Schalij maakt zich grote zorgen over het toenemende aantal patiënten: ‘’Als dit doorzet zien we binnen een week een verdubbeling van het aantal patiënten.’’


De voorzitter van het ROAZ kan echter geen duidelijkheid geven over hoeveel bedden er nu extra gereserveerd gaan worden voor mensen met corona, zo meldt Omroep West.


Echter volgens het ROAZ kan poliklinische zorg wel doorgaan bij ziekenhuizen betrokken bij het ROAZ en zal er ruimte blijven voor actuele gevallen.