Fortuna wint in spannende finale het Nederlands kampioenschap

In een stamvolle Ahoy werden de korfballers van de Delftse club Fortuna zaterdag 16 april Nederlands kampioen. De Delftenaren wonnen nipt met 22-21 van PKC uit Papendrecht. Het was de derde keer dat de beide ploegen tegenover elkaar stonden in de finale. Man van de wedstrijd werd Daan Preuninger. Hij scoorde zeven keer. Nu de Delftenaren Nederlands kampioen zijn, mogen zij volgend jaar meedoen aan de Europa Cup voor clubteams. In 2020 werden zij al eens Europees Kampioen. De Delftse formatie wordt geleid door het duo Ard Korporaal en Damien Folkerts.

Slechts één punt
De korfballers van Fortuna hebben zich met de zegen gerevancheerd voor de verloren finale van vorig jaar. Toen ging PKC (22-18) met de winst strijken. Afgelopen zaterdagmiddag stonden de Delftenaren bij de rust al op voorsprong. Zij het dat het slechts één punt was 12-11. In de slotfase stond, Fortuna met 22-18 voor. PKC maakte het nog heel spannend. Het werd nog 22-21.

Revanche

Fortuna-speler Thomas Reijgersberg speelde in Rotterdam zijn laatste wedstrijd en nam afscheid van de korfbalsport met een kampioenschap. Het was de derde keer dat de twee Nederlandse korfbalgiganten tegenover elkaar stonden in de finale. Vorig jaar wonnen de spelers uit Papendrecht (22-18). In het seizoen 2018/19 wonnen de spelers uit Delft. Corona stak een stokje voor 2019/2020.