Wedstrijd YourMic creëert kansen voor jonge artiesten, Delftse rapper op tweede plek

Rocher Music is de winnaar van YourMic

Delftse rapartiest De Jongste is tweede geworden in de competitie van YourMic. Vorige week vond de finale plaats in Theater de Veste. YourMic is georganiseerd door de Delftse stichting Canidream met als doel opkomende artiesten te helpen hun muzikale ambities te bereiken. De eerste prijs ging naar de Rotterdamse Rocher Music.

Het was de eerste keer dat Your Mic werd georganiseerd. Deelnemers -veelal rappers- komen verder met hun ambities in de muziekwereld door de professionele feedback die ze krijgen op hun werk en ervaringen die ze opdoen met het optreden. De winnaar mag een videoclip ter waarde van €1000,opnemen.

Hoofdprijs én publieksprijs

Rocher Music was dus die gelukkige. Én, hij won naast de hoofdprijs ook nog de publieksprijs, waar nog vier andere artiesten meededen in de strijd. "Ik had niet verwacht dat ik zou winnen", vertelt Rocher. "Ik was niet helemaal tevreden over mijn optreden, maar aan het einde merkte ik dat ik veel interactie had met het publiek. En dat was mijn belangrijkste doel."

Motivatie en inspiratie

YourMic is georganiseerd door Canidream in samenwerking met partners Haags Hip Centrum, Skillz Foundation, Playtreks en Theater de Veste. Het maakt deel uit van BASI-traject en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Delft, VSB fonds en ZonMW. Stichting Canidream is in 2016 opgericht voor jongeren die steun, motivatie en inspiratie kunnen gebruiken bij het ontwikkelen van hun persoonlijke talenten. De focus ligt hierbij op de jeugd in de Delftse wijkuitenhof.

Lees ook: Cultuurtafel roept gemeente op te investeren in cultureel aanbod van Delft >

In de video hieronder zie je een impressie van De Jongste en Rocher Music tijdens de finale.