Toch geen intocht: Sinterklaas wordt 20 november online welkom geheten


Sinterklaas wordt dit jaar in Delft toch weer online welkom geheten door de burgemeester. Dit is in goed overleg tussen het bestuur van de Stichting Sinterklaas Delft, burgemeester Van Bijsterveldt en de gemeente, besloten. ''Het spijt Sinterklaas, alle Pieten en de burgemeester dat er dit jaar voor de tweede keer géén ‘echte’ intocht in Delft is, maar….. iedereen mag toch zijn of haar schoentje zetten op zaterdag 20 november en met elkaar kijken we uit naar november 2022.''

Vanuit huis kan iedereen op zaterdag 20 november om 11 uur meekijken op de Facebook kanalen van Sinterklaas Delft en Gemeente Delft. Burgemeester van Bijsterveldt zal de Sint het hemd van zijn lijf vragen. Dat de intocht niet live door kon gaan, komt omdat het met de smalle straatjes die Delft kent, het niet mogelijk is om overal de 1,5 meter te waarborgen.

Kleurplaat
Ondanks dat het niet live doorgaat, wordt er voor de kinderen en hun (groot)ouders geprobeerd er iets zo leuks mogelijk van te maken. Kinderen uit Delft kunnen meedoen met een kleurwedstrijd. Vanaf 20 november kun je een kleurplaat in verschillende winkels in de binnenstad ophalen en iedereen mag meedoen.

Uit drie verschillende leeftijdscategorieën kiezen Sint, Hoofdpiet en de Burgemeester de drie mooiste kleurplaten uit. Op zaterdag 4 december om 12:00 uur worden de prijzen door de burgemeester in het Vermeer Centrum Delft op de Voldersgracht 21 uitgereikt.