Ook in café De Waag weer theater na lockdown: ''We willen de plek veel meer gebruiken voor voorstellingen''

Horeca en theater komen door de versoepelingen van de coronamaatregelingen weer op gang. Op anderhalve meter is er weer wat mogelijk en dat gebeurt dan ook op tal van locaties in Delft met nieuwe overgave.

In De Waag waren ze er gisteren weer helemaal klaar voor. Het prijswinnende theaterstuk 'Doek' van de bekende Nederlandse schrijfster Maria Goos werd in het intieme theater van De Waag voor het voetlicht gebracht door Linda Møller [‘De Vier Vrouwen van Willem van Oranje’] en Casper van Bohemen [Frits van Houten in GTST].

Hilarisch en scherp

In het stuk schakelen de acteurs tussen zes personages. De scherpe dialogen roepen echo’s op van 'Who’s afraid of Virginia Woolf' van Edward Albee. Goos heeft zich duidelijk laten inspireren. Het publiek in De Waag genoot van de soms hilarische, maar altijd scherpe situaties. Na de voorstelling was er een lunch georganiseerd waar de bezoekers vragen konden stellen aan de spelers. Daar bleek dat het stuk niet alleen uitstekend in de smaak was gevallen, maar bij sommigen ook het een en ander had losgemaakt. Eén bezoeker zei na afloop: “Ik vond niet alleen de lunch maar ook het stuk om van te smullen.”

Meer voorstellingen in De Waag

Nicole Wauters-Hermans van De Waag: “We willen De Waag, dat vroeger ook een theater was, veel meer gebruiken voor voorstellingen. We hebben wat aanpassingen gemaakt. De kroonluchters zijn bijvoorbeeld wat omhoog gehaald, waardoor er ook vanaf het balkon een prima zicht is op het toneel. Ik ben dol op kunst en cultuur en wil dat hier graag samen brengen met een culinaire beleving. Op zondag 27 februari komt er een voorstelling met Franse chansons".

In maart komen Linda Møller en Casper van Bohemen terug in De Waag met ‘Een Flinke Linkse Vrouw’.