Magische wereld in woonhuis Delft

Aan de Voorstraat in Delft zit in een woonhuis een magisch museum verstopt, namelijk het Hidden House. Het woonhuis annex museum is van Berry Visser en zijn alter ego Madame de Berry. Hij heeft hier een droomwereld geschapen, vol kleur, uitbundige decoraties en opvallende lampen.

Berry Visser is de oprichter van Mojo Concert en daarmee een bekende Delftenaar. Hij begon het bedrijf in 1969 op een zolderkamer in Delft. Visser is ook verzamelaar en in de afgelopen decennia heeft hij veel, heel veel verzameld. Spiegels, barbiepoppen, flamingo's, engelen, kerstdecoraties, kleurrijke lampen. ''Dit is een zoektocht van tien, twintig jaar. Van Venetië tot Rotterdam, Den Haag. Londen, Parijs en Delft. Overal waar ik kom, kijk ik rond of er niet iets is wat in een van deze kamers zou passen'', legt Visser uit.

Lees ook: Particuliere schenking van € 10 miljoen voor verbouwing Museum Prinsenhof Delft >

In 2018 stelde Visser zijn huis open als museum. De hele inrichting houdt hij in eigen hand. Steeds verandert hij iets of voegt hij iets aan zijn magische wereld toe, vertelt hij aan mediapartner Omroep West.

De pijp uit

Doordat het nu een museum is, hoopt Visser deze plek en zijn verzameling te kunnen bewaren voor het nageslacht. Bij de opening in 2018 zei hij: ''Ik ben 70 jaar, ook als ik de pijp uit ga, hoop ik dat het behouden blijft''. Visser wil graag mensen blij maken met de dingen die hij creëert.