Grote overzichtsexpositie over Ronald Snijders in Prinsenkwartier

Er komt een overzichtsexpositie ter ere van Delfts topmusicus Ronald Snijders, die dit jaar zeventig jaar is geworden. De expositie vindt plaats in het prinsenkwartier in Delft. De tentoonstelling geeft een inkijkje in het privéleven van de muzikant die jarenlang de wereld rondtrok als muzikant. Hij blonk uit in genres als jazz, funk, klassieke werken en Braziliaanse muziek.

Curator Wonny Stuger is zelf erg blij met de expositie. Volgens Stuger biedt de tentoonstelling een mooi inkijkje in wat Ronald Snijders precies betekent voor Suriname en Delft. “In de tentoonstelling nemen we je mee in de wereld van de levende legende die Ronald Snijders is. Zijn huiskamer is een explosie vol creativiteit, met heel veel muziekinstrumenten, beeldjes -vooral vlinders- van alle plekken in de wereld waar hij geweest is en gewonnen prijzen”, legt de curator uit.

Lees ook: Ronald Snijders viert verjaardag met expositie >

Gratis expositie

Bezoekers kunnen van 7 juli tot 1 augustus gratis komen kijken naar de expositie, wel is het nodig om op de site van het Prinsenkwartier een tijdslot te boeken. De tip is ook wel om een eigen koptelefoon mee te nemen, zodat er ook nog genoten kan worden van muziek tijdens de tentoonstelling.