Elke dag passende muziek in aanloop naar Pasen via Koorschool Delft

De koorschool in Delft heeft een ‘muzikaal pad’ uitgezet in aanloop naar Pasen. Een week lang wordt er speciale muziek met video’s en verhalen gedeeld. Dit is naar aanleiding van het succes van de Online Muzikale Adventskalender van afgelopen december, die werd gemaakt om het gemis aan het live zingen van kerstmuziek enigszins goed te maken. Daar kwamen vele enthousiaste reacties en dankbetuigingen op uit binnen- en buitenland.

Elke dag van deze week (van 28 maart t/m 4 april) kun je via een exclusieve link kijken en luisteren naar de persoonlijke keuze van een internationaal en nationaal bekende musicus.

Door de eeuwen heen hebben talloze componisten koorstukken gecomponeerd voor de week die voorafgaat aan Pasen. Muziek op religieuze teksten, die net zo goed bedoeld zijn voor luisteraars zonder kerkelijke achtergrond. Dat deze muziek ook gewaardeerd wordt in bijvoorbeeld concertzalen, is volgens Petra Weijers van de koorschool niet vreemd, want ‘’deze muziek weet de grote vragen en meest intense emoties die in ieder mensenleven spelen te vertalen in wonderschone klanken’’.

Oxfam Novib

Kunstenares Rozemarijn Oosthoek maakte afbeeldingen bij de muziek. Internationale bekende topmusici vertellen in de video’s over het muziekstuk dat ze voor die dag hebben gekozen. Schrijver en predikant Carel ter Linden, bekend als pastor van de koninklijke familie, komt ook in de video’s. Hij zal kort wat zeggen over de achtergrond van deze teksten – meestal een voor ons vreemd bijbels verhaal dat ook voor deze tijd bedoeld kan zijn. Alle praatjes worden ondertiteld.

Het kost 11 euro om toegang tot alle filmpjes te ontvangen (via een dagelijkse e-mail). Net als bij de muzikale adventskalender wordt met de helft van de opbrengst van dit project een goed doel te gesteund, dit keer Oxfam Novib. Kijk op de site van Koorschool Delft voor uitgebreide informatie en aanmelding.

Over koorschool Delft

Koorschool Delft biedt klassiek zangonderwijs op een eigentijdse manier, voor kinderen en volwassenen. Ook verzorgt de koorschool op maat gemaakte projecten op locatie voor basisscholen, centra voor buitenschoolse opvang en bedrijven. Zo heeft IKEA Delft een personeelskoor opgericht, onder leiding van Koorschool Delft.