Amerikaanse verkiezingsstrijd inspireert Delftse kunstenaar René Jacobs

Delft – 09-11-2020 – De Delftse beeldend kunstenaar René Jacobs haalt zijn inspiratie vaak uit de actualiteit. Ook de spannende verkiezingsstrijd tussen de zittende Amerikaanse president Donald Trump en diens opponent Joe Biden inspireerde Jacobs tot twee nieuwe kunstwerken, die nu in zijn galerie zijn bewonderen.
When two tribes go to war’.

Hij maakte nu een kunstwerk dat doet denken aan een enorme arena, waar op het podium twee mannen met elkaar de strijd aanbinden. Door het gebruik van grote poppetjes in de bovenste ring en poppetjes die steeds kleiner worden als je naar beneden gaat, creëerde de kunstenaar diepte in het werk. In het strijdperk zelf zijn Biden, afgebeeld als oude grijze man met een blauw colbert en een wandelstok en Trump, ietwat obees en met een rood colbert en een oranje gezicht gemakkelijk te herkennen. Jacobs noemt het werk ‘When two tribes go to war’.

Op de vuist
Een ander kunstwerk kreeg als titel : “Political Fight Club”. Twee mannen, opnieuw in rood en blauw, staan op het punt met elkaar op de vuist te gaan omgeven door een opgewonden menigte. Desgevraagd geeft René Jacobs te kennen dat hij opgelucht is voor Amerika en de rest van de wereld dat Joe Biden de verkiezingsstrijd heeft gewonnen maar verwacht hij dat Donald Trump de strijdbijl nog niet begraven heeft en tot het uiterste zal gaan om aan de macht te blijven.

De openingstijden en meer informatie over deze en andere kunstwerken van Rene Jacobs zijn te vinden op zijn website: www.artjacobs.nl.