Meer muzieklessen en een wethouder speciaal voor ouderen: CDA en Hart voor Delft in debat over de zorgsector van Delft

In het midden: Frank Visser (CDA) en rechts Bram Stoop (Hart voor Delft)

Wat willen de partijen CDA en Hart voor Delft veranderen aan de zorgsector van Delft als zij na de aankomende verkiezingen in de coalitie komen te zitten? Of beter gezegd: waar pleiten ze voor, of ze nu een coalitie of oppositiepartij zijn?

De twee partijen gingen woensdagochtend in debat bij ons radioprogramma Delft Centraal, voor onze nieuwe reeks met lijsttrekkersdebatten, naar aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen. Frank Visser was er namens het CDA, Bram Stoop namens Hart voor Delft.

Zorg is een veelomvattend thema, het kan gaan over mentale of lichamelijke zorg, gehandicaptenzorg, of zorg voor verschillende leeftijdsgroepen. In het debat met de twee partijen kwamen vooral standpunten naar boven over de zorg voor jongeren en de seniorenzorg.

Zo pleit Hart voor Delft voor een wethouder die zich volledig toespitst op de zorg voor senioren en focust het CDA zich op de aandacht voor jongeren en hoe zij preventief geholpen kunnen worden. Bijvoorbeeld door te investeren in talentontwikkeling en muzieklessen.