Gemeente Delft biedt hulp voor ondernemers met financiële problemen

Je zakelijke en privé rekeningen niet meer kunnen betalen. De bezoekjes van incassobureaus of deurwaarders. Brieven van schuldeisers die je niet meer open durft te maken en intussen door ploeteren in je bedrijf alsof er niks aan de hand is. Ben jij zo’n ondernemer die met zijn handen in het haar zit en niet weet waar je terecht kan? De gemeente Delft roept jou op om niet langer af te wachten en hulp te vragen bij de Financiële Winkel voor Ondernemers.

Of je nu een zzp’er bent of je hebt een eenmanszaken of een vof de specialisten van de Financiële Winkel voor Ondernemers kunnen je helpen. Zij kunnen je bijvoorbeeld advies geven, doorverwijzen of een schuldregeling met je schuldeisers treffen. Ook is er hulp bij het stoppen van uw onderneming om een faillissement te voorkomen.

Kom jij er eruit?

Verder komt er in Delft een campagne voor ondernemers via social media, deze heet 'Kom Jij Eruit'. De Delftse wethouder van Armoedebeleid Karin Schrederhof zegt hierover: "We willen het onderwerp bespreekbaar maken. Want iemand die hulp bij schulden nodig heeft, moet daar wel om durven vragen. En in deze tijd kan het echt iedereen overkomen. Dus kom in actie en voorkom dat het erger wordt."

Test of je hulp bij schulden moet aanvragen

Ben jij ondernemer, maar twijfel je of je hulp bij jouw schulden moeten aanvragen, dan kun je ook eerst een test doen op Geldfit. Bas Vollebregt, Delftse wethouder Economie zegt hierover: "We begrijpen heel goed dat het een grote stap is voor een ondernemer om direct om hulp te vragen bij de gemeente. Met de Geldfit-test weet je binnen 2 minuten hoe je er financieel voor staat. En of het verstandig is om hulp bij schulden aan te vragen. De contactgegevens van de Financiële Winkel voor Ondernemers staan er dan meteen bij. Een aanvraag is dus zo gedaan."

Als je online een afspraak wilt maken met de Financiële Winkel voor Ondernemers, dan kan dat op deze site van de gemeente. een speciale pagina op deze website of via het telefoonnummer 14015.