Zorginstellingen willen huizen en parkeerplaatsen voor personeel

“Behoud van medewerkers in de zorg en het aantrekken daarvan vormt een uitdaging. Dit zal voorlopig niet anders worden.” Dit schrijven zorgverleners Ipse de Bruggen en Middin in een brief aan de Delftse gemeenteraad. Zij hopen dat de raad hen gaat helpen aan woon- en parkeergelegenheden. Dit moet het aantrekkelijker maken om als zorgverlener in Delft te werken.
Gebouw waarin zorgverlener Ipse de Bruggen actief is | © Google Maps

Volgens deze twee zorginstellingen maken ‘ontoegankelijkheid van betaalbare woningen’ en ‘hoge parkeerkosten’ het moeilijk om aan personeel te komen. Dit terwijl er volgens hen “noodzaak is de zorg te kunnen blijven realiseren en toekomstbestendig te maken”.

Gehandicaptenzorg
“Wij verzoeken u maatregelen te nemen op het gebied van voorrangverlening bij het toewijzen van woningen aan medewerkers in de zorg in het algemeen, en medewerkers in de gehandicaptenzorg in het bijzonder. Ook verzoeken wij u gratis parkeren voor medewerkers in de (gehandicapten)zorg te realiseren in uw gemeente.” Zo vatten de zorgaanbieders hun pleidooi samen.

Zij wijzen er hierbij op dat dit iets is dat de raad zelf ook wil, “getuige de inhoud van meerdere verkiezingsprogramma’s”. Naast goede wil, willen Ipse de Bruggen en Middin echter ook ‘sneller, vaker en vooral ook breder’ maatregelen.