Zonnepanelen op stadskantoor staan al 4 maanden uit: ‘geen signalen van problemen’

Al maanden wordt er geen stroom opgewekt door de zonnepanelen voor Deelstroom Delft op het stadskantoor. Door een keuring van de zonnepanelen ontstond er onzekerheid over de brandveiligheid van de stekkers op het dak van het stadskantoor. De zonnepanelen staan daarom al maanden uit.

Al maanden liep de opbrengst van stroom op het dak van het stadskantoor terug, inmiddels staan de zonnepanelen al vanaf januari uit door de controle. Voor problemen zorgt het niet volgens de gemeente en Deelstroom. ‘Er zijn geen signalen bekend dat het afsluiten van de zonnepanelen tot problemen leidt’, laten beide organisaties optekenen op navraag van Omroep Delft.

Het is overigens niet vreemd dat deelnemers van Deelstroom er maar weinig van merken: het is namelijk niet zo dat de stroom direct bij de deelnemers terecht komt. De stroom die op het dak van het stadskantoor wordt opgewekt, gaat namelijk direct het elektriciteitsnet in, om vervolgens gebruikt te worden door willekeurige bewoners en bedrijven.

71 huishoudens met minder teruggaaf
Wat hooguit gebeurt is dat bewoners minder teruggaaf krijgen aan het einde van het jaar. 71 bewoners van Delft hebben geïnvesteerd in de zonnepanelen op het dak van het stadskantoor met in totaal een bedrag van in totaal 120.000 euro. Met het uitzetten van de panelen wordt tegelijk gekeken wat voor aanpassingen nodig zijn.

‘Op dit moment brengen de gemeente en Deelstroom in kaart óf en op welke wijze de aanpassingen uitgevoerd moeten worden. De gemeente heeft de PV-installatie, totdat deze werkzaamheden zijn uitgevoerd, tijdelijk uitgezet’, sluiten beide organisaties af.