Zondag wandelen Delftenaren tegen kanker

‘We gaan ervoor’, zo heet de wandelgroep die het evenement organiseert. De groep heeft routes van 5, 10 en 25 kilometer voorbereid. De routes beginnen en eindigen bij MIDI Delft. Mensen die mee willen doen kunnen daar doneren en een routekaart krijgen.
Trek een paar goede wandelschoenen aan, en rek de spieren maar op voor de wandelroutes | ©Janko van Beek

Doel van het evenement is zo veel mogelijk sponsorgeld bij elkaar te krijgen voor de deelname van ‘We gaan ervoor’ aan de Alpe d'HuZes. De leden van deze groep hebben alle geliefden verloren aan kanker. Zij hopen dan ook zoveel mogelijk geld binnen te halen om onderzoek naar kanker te ondersteunen. Doelbedrag is 20.000 euro. De wandelaars zijn al goed op weg; door middel van eerdere acties, zoals een bingo en een kerststuk evenement, hebben ze al 15.000 euro bij elkaar geharkt. 

Het zijn natuurlijk altijd de laatste meters waarin de voeten het zwaarst worden. Voordat de groep afreist naar de Franse top, moet het sponsorgeld dus wel bij elkaar zijn. Zij hopen daarom dat zoveel mogelijk mensen meewandelen op zondag 14 april. Dit kan voor 7 en een halve euro per persoon, of voor 12,50 euro voor een gezin.