Inbreker Oostsingel huis uit gejaagd door bewoner, politie doet oproep


Maandag 14 juni gingen politiemensen naar een woning aan de Oostsingel omdat daar een inbreker was betrapt. De crimineel was domweg de woning ingelopen toen hij de deur open zag staan. De bewoonster ontdekte de insluiper en joeg hem haar huis uit. Kort nadat zij de man had verjaagd, belde zij haar zoon met haar verhaal. Haar zoon zei haar meteen 112 te bellen. Helaas kwam dat telefoontje pas drie kwartier later binnen en werd de insluiper door de politie niet meer in de omgeving aangetroffen.

De politie stelde wel een onderzoek in de buurt in en ontdekte zo dat de man de dag ervoor ook al in de wijk had rondgelopen en belangstelling had getoond voor de huizen. “Toen heeft er helaas niemand gebeld”, zegt de politie.

Lees ook: Vlag hangt halfstok bij politie >

De Delftse politie benadrukt dat het belangrijk is om in dergelijke gevallen zo snel mogelijk 112 te bellen. Gedraagt iemand zich vreemd in je straat of buurt, bel dan altijd 112, is het devies van de politie. Op die manier kunnen politiemensen snel ter plaatse zijn en vaststellen met welke bedoelingen iemand door de wijk struint.