Woningruil makkelijker gemaakt door Woonnet Haaglanden

Woonnet Haaglanden maakt het voor haar huurders makkelijker om hun woning te verruilen. Dit vanwege de groeiende woningnood en de steeds langere wachtlijsten.
Sociale huurwoningen bij de Poptahof | © Joram Niese

Huurders konden al ruilen van woning, maar moesten zelf een geschikte ruilkandidaat vinden. Onlangs maakte Woonnet Haaglanden het mogelijk om woningen te ruil aan te bieden via de website. Als een aanvraag wordt goedgekeurd, komt er een ruiladvertentie op de site te staan. Er kan geruild worden met huurders uit van andere wooncorporaties, indien nodig.

Regels

Er gelden wel strenge regels voor de woningruil, net als bij reguliere woningadvertenties. Zo zijn er bijvoorbeeld eisen aan huishoudgrootte, inkomen en leeftijd. Beide huurders moeten staan ingeschreven als woningzoekende bij Woonnet Haaglanden. Verder moeten de inkomensgegevens actueel zijn en mag er geen huurschuld zijn.

Aan de woningen worden eisen gesteld. De woning moet in goede staat worden opgeleverd, er mogen geen medische aanpassingen zijn gemaakt en eventuele beschadigingen moeten worden gerepareerd.

Klik hier voor meer informatie en de mogelijkheden.