Wijkagent Leo van Hal neemt afscheid in stijl

Op de Markt nam wijkagent Leo van Hal afscheid. – Foto: Chris Maertens

Burgemeester Marja van Bijsterveldt heeft donderdag 25 maart voor het stadhuis op de Markt de wijkagent van het centrum Leo van Hal toegesproken. Van Hal gaat na een diensttijd van veertig jaar met pensioen en neemt afscheid van de politie. De burgemeester bedankte hem voor zijn inzet en toewijding voor Delft.

De feestelijke dag begon vanmorgen bij het huis van de politieman. Daar werd de scheidende wijkagent opgehaald door zijn collega’s in een Porsche surveillanceauto. De auto maakte deelt uit van een stoet van verschillende surveillanceauto’s waaronder zelfs een strandjeep. Leo werd in de stoet naar het politiebureau gebracht waar hij op zijn laatste werkdag werd ontvangen.
Vervolgens reed hij in de Porsche aan het hoofd van de stoet nog eenmaal door zijn werkgebied in de binnenstad.

Lees ook: Op de koffie bij de politie >

Leo bedankt
Delftse kunstenaar en binnenstad ondernemer Tijn Noordenbos had gezorgd voor een kunstzinnig afscheidscadeau. In zijn inmiddels bekende grote scrabbleletters had de kunstenaar de tekst ‘Leo bedankt’ voor het stadhuis gezet. Daar op de Markt konden vervolgens binnenstad bewoners en –ondernemers afscheid nemen van hun wijkagent.

Kunstenaar Tijn Noordenbos bedankte de wijkagent op zijn geheel eigen manier