Wethouder Bas Vollebregt geeft ‘supertoffe bundel’ aan vrijwilligers

Uitreiking door wethouder Vollebregt. Foto: Esther de Cuijper

Tijdens de Week van de Vrijwilliger heeft wethouder Bas Vollebregt een exemplaar van een boek met daarin acht portretten van vrijwilligers uit de wijk Voorhof cadeau gedaan aan Aad en Abhinav, twee van de geportretteerden. Het portrettenboek is een idee van het Cultuurhuis Delft waarmee zij haar vrijwilligers bedankt voor hun inzet, tijd en toewijding.

De wethouder noemde het boek Cultuurhuis in portret "een supertoffe bundel met portretten van een aantal geweldig mooie mensen". “Ik vind het echt heel leuk dat ik deze portrettenbundel mag uitreiken”, zei Vollebregt daarbij. “Twee jaar geleden begonnen jullie hier in Abtswoude Bloeit aan een avontuur en je merkt dat het toch de mensen zijn die het heel gaaf maken”, zei hij in zijn toespraak. Ook de programmamakers van het Cultuurhuis Delft Marjet Roerink en Femke Otto zijn heel trots.

Rijk en divers
Het boek geeft een persoonlijke inkijk in het leven van de bewoners in de wijk Voorhof. Vollebregt schreef het voorwoord voor het boek. Daarin schrijft hij ‘elke vrijwilliger heeft zijn eigen unieke verhaal. Maar wat hen bindt is cultuur, in de breedste zin van het woord. Zij laten ons zien hoe rijk en divers de buurt is. Een buurt om trots op te zijn.’ Het boek is geschreven door Sigrid Merx met foto’s van Ester de Cuijper. In het boek staan de portretten van Aad, Abhinav, Chrissie, Henry, Ilja, Laurangelo, de 100-jarige Nico en Ria.

Het boek is te verkrijgen bij het Cultuurhuis via de mail info@cultuurhuisdelft.nl.