Koningsdagkleurplaat uit Delft draagt bij aan mentale gezondheid jongeren

Kleuren voor het goede doel
 

Ook dit jaar geen dansende feestvierders op de Markt tijdens de Koningsdag. De feestelijkheden zullen tot een minimum beperkt blijven vanwege de lockdown. Dat treft vooral de jeugd. Om toch in Koninklijke sferen te komen heeft beeldend kunstenaar René Jacobs van galerie ART Jacobs, een vorstelijke kleurplaat gemaakt.

 

Op de vrolijke tekening zien we Koning Willem Alexander en Prinses Amalia die te paard een dagje Delft bezoeken. Parmantig paraderen ze over de Markt met het Stadhuis als achtergrond. Wanneer we beter kijken zien we echter dat Koning Willem Alexander op een opgezet hobbelpaard zit en Prinses Maxima op een pluche eenhoorn. Een even Koninklijk als kinderlijk tafereel met de humor die de kunstenaar kenmerkt.

Goede doel
De opbrengst van de tekening komt geheel ten goede van Stichting MIND Young die zich inzet voor de mentale gezondheid van jongeren. Deze tijden van lockdown zijn voor vele groepen in de samenleving heel zwaar; winkeliers, horeca, ernstig zieken, longpatiënten, ouderen, zorgpersoneel en vele, vele anderen. Toch wordt bijna geen groep zo hard geraakt als de jeugd die het mentaal heel moeilijk heeft met de lockdown.


Radio Delft Centraal
Jacobs vertelt in het radioprogramma Delft Centraal op woensdag 21 april wat dat ook doet voor zijn twee 15-jarige dochters. Het steekt hem met name dat jongeren regelmatig de schuld krijgen van de voortslepende coronacrisis, terwijl het overgrote merendeel van die generatie zich keurig aan de maatregelen houdt.

Bestellen, kleuren en thuis ophangen
De kleurplaat wordt gratis gedrukt door de Resolutie in Rijswijk en kost €10, - inclusief verzendkosten. Het bedrag komt na aftrek van de verzendkosten geheel ten goede van Stichting MIND Young. Als je uiterlijk donderdag 23 april de kleurplaat betseld op René's webshop, zal de kleurplaatop Koningsdag in huis liggen. Het is ook mogelijk de kleurplaat bij Rene Jacobs af te halen in zijn galerie op de Nieuwe Langendijk 10 in Delft. Daartoe dient wel een afspraak gemaakt te worden: info@artjacobs.nl.