Inzamelactie Voedselbank Delft gaat gewoon door

Heb je nog een pak rijst, pasta of soep in blik over? Op woensdag 16 december kun je met een kleine moeite je mede-Delftenaren helpen, door eten of drinken te doneren aan de voedselbank. Tussen 14:00 en 18:00 is er een inzamelingsactie bij de Hofkerk. ''We kunnen het gewoon laten doorgaan, want het is buiten en mensen blijven vaak niet langer dan één minuut'', zegt organisator Cees van der Sluys.

Kratten vol eten en drinken bij de Voedselbank in Delft

Weggooien is zonde
Alle kleine beetjes die je kunt missen, zijn van waarde. Voedselbanken krijgen steeds minder aanvoer uit de supermarkten. Dat komt doordat daar de goederen die tegen de datum aanzitten, worden verkocht tegen een lagere prijs om zo de voedselverspilling tegen te gaan. Natuurlijk is dat ook een goede actie... maar voor de voedselbank is het ongunstig.

 

Kerstkransjes en kerstbrood

Daarom vraagt De Hofkerk nu om hulp van Delftenaren. Tijdens deze specifieke inzamelingsactie voor Voedselbank Delft is het natuurlijk extra welkom als je nog iets kunt toevoegen dat bij de feestdagen past, zodat iedereen wat lekkers bij de kerst heeft. Denk daarbij aan kerstbroden, kransjes, pasteitjes, fruit op sap of misschien wel een paar mooie kaarsen of waxinelichtjes. Wie weet heb je een kerstpakket gekregen waar spullen inzitten waar je zelf niets mee doet. Goed om te weten: alcohol mag niet worden gegeven (alcoholvrije champagne is misschien een leuk alternatief?)

 

Luizenshampoo

De Hofkerk aan de Cort van den Lindestraat 1 (achter het Sportfondsenbad) zamelt wel vaker succesvol voedsel in voor de voedselbank. De vorige inzamelingsactie op 11 november van dit jaar bracht 27 hele volle en 3 half volle kratten. Daarnaast werd er ook nog eens € 680,- gedoneerd. Van der Sluys: ''Wat een schitterend resultaat was dat! Wij waren er sprakeloos van.''

 

Omroep Delft was bij deze actiedag en maakte een video. Een man kwam bijvoorbeeld langs met een heerlijk pak koffie ‘’om het een beetje gezellig te maken thuis’’. Een ander kwam met groenten in blik en weer een andere vrouw legde uit wat je naast eten en drinken allemaal nog meer kunt geven. ''Ik heb zelf vroeger een tijdje bij de voedselbank gelopen. Toen mijn kinderen luizen hadden, had ik geen geld om goede shampoo te kopen. Nu kom ik daarom zelf wat luizenspul afleveren.’’

Tekst loopt door onder de foto

Organisator Cees van der Sluys met zijn kinderen bij een eerdere inzamelactie van de Hofkerk
 
Als je dit soort spullen nu allemaal niet hebt, of simpelweg geen tijd of mogelijkheden hebt om langs te komen, maar wel wil bijdragen, kun je de voedselbank ook steunen door geld te doneren.  Op de website van de Hofkerk vindt je meer informatie.
Omroep Delft bij de Hofkerk in november