Vijf winnaars in Museum Prinsenhof Delft

Ruim 400 mensen namen deel aan de fotowedstrijd naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Lothar Wolleh ziet Jan Schoonhoven. Meesters in ritme’ in Museum Prinsenhof Delft. Deze week werden de vijf winnaars bekend.

Het museum vroeg (amateur)fotografen en liefhebbers van fotografie om zich te laten inspireren door de expositie en deel te nemen aan de fotowedstrijd Jouw kijk op de stad. Dat deden ruim 400 bezoekers van de tentoonstelling uit heel Nederland.

Jouw kijk op de stad

In aanwezigheid van de fotografen van de vijftien beste inzendingen, maakte fotograaf William Rutten in Museumcafé Blauw namens de vakjury de vijf winnende foto’s bekend.
De winnaars zijn: Fleur Gelten, Marijke van Rongen, Simone Stins, Harm Hakkoer en Annemiek Wauben. De foto’s van de vijf winnaars worden t/m 7 januari getoond in de expositie ‘Jouw kijk op de stad’ in Museumcafé Blauw.

Foto’s met licht en ritme

De deelnemers lieten zich duidelijk inspireren door het werk van fotograaf Lothar Wolleh en beeldend kunstenaar Jan Schoonhoven en maakte een foto van de stad waarin licht en ritme een belangrijke rol spelen. De foto moest net als het werk van Lothar Wolleh vierkant van formaat en zwart-wit zijn. Alle 400 inzendingen zijn beoordeeld door de vakjury die bestond uit fotograaf William Rutten, bekend van tv-programma 'Het perfecte plaatje', Schoonhoven-expert en gastconservator van de tentoonstelling Antoon Melissen en Mieke van der Ven van Museum Prinsenhof Delft. De vijftien beste inzenders waren bij de bekendmaking aanwezig in Museumcafé Blauw waar William Rutten de winnaars bekend maakte

De vijf prijswinnaars: Fleur Gelten, Marijke van Rongen, Simone Stins, Harm Hakkoer en Annemiek Wauben.
Fotograaf William Rutten maakte in Museumcafé Blauw namens de vakjury de vijf winnende foto’s bekend