(VIDEO) Dit was de Golden Tenloop

Hemelvaartsdag staat in Delft in het teken van de Golden Tenloop. Ook dit jaar sjeesden de hardlopers weer door de stad tijdens deze wedstrijd. Omroep Delft verslaggever Jacco Naaktgeboren zag de renners in het zonlicht zwetend naar de finish snellen.
Videoverslag van de wedstrijd

Uitslagen
Tijdens deze 35e editie van het evenement stonden er verschillende afstanden op het programma. Het hoofdevenement van de Golden Ten is de tien kilometerloop. Snelste man was hier Dominic Bersee. Onder de vrouwen was Lisan Duijvestein de winnaar.

Aan het begin van de dag waren er korte routes bedoeld voor jonge kinderen. Zo was er de 1 kilometer teamloop. Snelste hierbij was team 10 van kinderopvang ‘ZON!’, welke met een behoorlijke hoeveelheid teams vertegenwoordigd was. Ook was er voor teams van jonge kinderen een route van 2,5 kilometer. Ook hierbij was een team van kinderopvang ZON! het snelst, namelijk nummer 16. Ook teams van volwassenen renden. Voor hen waren er routes van 5 en 10 kilometer. Winnaars hier waren team 2 van ‘Ruitenburg Adviseurs en Accountants’ bij de 5 kilometer, en team 5 van dit kantoor bij de 10 kilometer. 

Ook stonden er individuele afstanden op het programma. Lennan van der Kooij was nipt de snelste op de 1 kilometer voor kinderen tot 9 jaar. Semm Plaisier was de winnaar van de 2,5 kilometer voor 9 tot en met 13 jarigen. De 5 kilometer prestatieloop voor volwassenen was de prooi van Bram van Druten. Maria Noordam was de snelste vrouw op dit onderdeel.

Blijdschap bij een van de winnaars
Veel mensen namen een kijkje langs de route
Voor de renners uit reed de motor