(VIDEO) Bouwplannen C&A-gebouw zorgen voor onrust

Het oude C&A gebouw aan de Paradijspoort wordt gesloopt. Daar komen volgens huidige plannen appartementen voor terug van 15 meter hoog. Bewoners en de commissie ‘Behoud Stadsschoon’ zijn bang dat hierdoor hun woonplezier afneemt. Omroep Delft verslaggever Tom Richmond nam een kijkje. 

“Vanaf de Paradijspoort kan je perfect een aantal grote stadstorens zien. Dit is onderdeel van het stadsschoon, en het zijn ook herkenningspunten. Met de plannen waarin de nieuwe woonlagen ruim 15 meter hoog worden, wordt dit stadsschoon ontnomen”, aldus Ad de Boer van de commissie Behoud Stadsschoon.  

Ook bewoners maken zich zorgen. “Ik ben bang dat ik niet alleen mijn uitzicht en de lichtinval ga kwijtraken, maar dat er ook flink wat privacy verloren gaat. De slaapkamers zitten precies aan de kant waar de nieuwe appartementen moeten komen”, aldus overbuurvrouw van het oude C&A gebouw Vera Voskuil.  

De gemeenteraad gaat op 7 maart over de kwestie vergaderen. Hier zal Ad de Boer namens commissie Behoud Stadsschoon ook bij aanwezig zijn.