Verschillende kunstsoorten tentoongesteld tijdens atelierweekend

Goed nieuws voor Delftse kunstliefhebbers die dit weekend nog geen plannen hebben. Een aantal ateliers openen zaterdag en zondag hun deuren in Delft en directe omstreken tijdens het Landelijk Atelierweekend.
Delft, ter Illustratie | Joram Niese

Een drietal ateliers in Delft en Den Hoorn doet mee met het evenement op 11 en 12 november. Bezoekers kunnen hier verschillende kunstvormen aanschouwen en kennismaken met de artiesten.

Koeienschilderijen
Aan de Lange Geer 54 exposeert Tinka Schilperoort met haar Koeienschilderijen, gemaakt met verschillende lagen olieverf. Zij is op beide atelierdagen van 13.00 uur tot 17.00 uur aan het schilderen in haar atelier, waar men ook gelijk informatie kan krijgen over schilderlessen.


Klik hier voor meer informatie.

Verschillende stijlen en soorten
Het kunstenaarsduo Annemarie Wolkers-Ven en Ilona Palásthy openen hun atelier in een grachtenpand aan de Buitenwatersloot 36 van 11.00 uur tot 17.00 uur. Alle kunstwerken in dit atelier zijn te koop.

Fotografe Wolkers-Ven toont een serie portretten, geïnspireerd op schilderijen uit de zestiende eeuw. “Portretten met een twist”, noemt zij het. “Ontdek hoe mooi dagelijkse gebruiksvoorwerpen een andere functie krijgen.”

Beeldhouwster Palásthy exposeert met steeds hetzelfde beeld van een vrouwenlichaam in een wisselende techniek, geïnspireerd op Japanse prenten. Onder andere in keramiek en brons. Zij vertelt over haar werk: "De uitdaging ligt in het zoveel mogelijk technieken onder de knie te krijgen."


Klik hier voor meer informatie.

Portretschilderijen en beelden
Iets buiten de officiële stadsgrenzen, aan de Prins Bernhardstraat 5 in Den Hoorn ligt het atelier van Jeanette van der Helm. Een kunstenares die beelden maakt van verschillende soorten speksteen en albast. Daarnaast maakt zij zwartwit-portretten met potlood en schildert zij abstracte schilderijen van acrylverf. Te bezichtigen op beide dagen 11.00 uur tot 17.00 uur.


Klik hier voor meer informatie.

Flyer Atelierweekend