Verdachte steekpartij ramt 7 auto's

Een verdachte van een steekpartij heeft woensdagavond tenminste zeven voertuigen geramd bij aanrijdingen op de Prinses Beatrixlaan in Delft en Rijswijk.

Bij het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft heeft de 30-jarige man uit Nootdorp eerst een steekincident veroorzaakt. Vervolgens is hij met hoge snelheid weggereden vanaf het ziekenhuis in de richting van Den Haag.
Op het kruispunt van de Prinses Beatrixlaan met de van Foreestweg in Delft werd een auto geramd. De bestuurder reed met hoge snelheid verder. Op de Prinses Beatrixlaan werden vervolgens tenminste vier voertuigen geramd.
Diverse inzittenden zijn onderzocht door personeel van de ambulancedienst.
De wegpiraat zat in een blauw busje. Het blauwe busje heeft bij de aanrijdingen veel schade opgelopen. Duidelijk zichtbaar is dat de automobilist met een lekke band nog enkele kilometers verder is gereden.

De automobilist kwam ter hoogte van de Albert Heijn XL bij winkelcentrum de Boogaard langs de Prinses Beatrixlaan tot stilstand. Daar waren ook twee auto's geramd. De wegpiraat vluchtte weg maar kon door toegesnelde agenten worden aangehouden.
De Forensische Opsporing (FO), rechercheurs en medewerkers van Team Verkeer doen uitgebreid onderzoek. De betrokken voertuigen zullen worden geborgen door een bergingsbedrijf.