Verbouwing Wippolderlaan N211 begint binnenkort

Een grootschalige verbouwing aan de N211 Wippolderlaan start binnenkort. Bij de entree naar het Westland wordt een extra rijbaan toegevoegd. Nu zijn er twee keer twee rijbanen, dat worden er dus drie. Ook wordt er een aansluiting naar de N222 toegevoegd. De verbouwing start op vrijdag 22 maart en duurt naar verwachting tot halverwege 2027.
De Wippolderlaan, kijkrichting Den Hoorn | ©Google Maps

Dat heeft de provincie Zuid-Holland onlangs bekend gemaakt. Het toevoegen van de extra rijbaan gaat tenminste 100 miljoen euro kosten. Volgens een woordvoerder van de provincie wordt er voornamelijk naast de huidige rijbanen gewerkt: “Met uitzondering van een aantal weekendafsluitingen, maximaal vier per jaar.”

De verbouwing is volgens de woordvoerder nodig omdat de N211 Wippolderlaan een belangrijke verbinding tussen de A4 en het Westland en omgeving is. “Het is één van de drukste wegen van Nederland, met ruim 71.000 verkeersbewegingen per dag. Het (vracht)verkeer staat hier regelmatig vast”, legt de woordvoerder uit.

Hoger beroep
De gemeente Westland heeft in 2021 een omgevingsvergunning afgegeven voor het renovatieproject. Een aantal belanghebbenden heeft een beroep ingediend tegen de vergunning. Begin 2023 heeft de rechtbank deze beroepen niet ontvankelijk verklaard. Ondanks een hoger beroep van de belanghebbenden gaan de werkzaamheden binnenkort van start, mits de Raad van State voor aanvang anders oordeelt.