Veel rookontwikkeling bij een brand in een flatwoning aan het Herman Gorterhof

In een meterkast van een flatwoning aan het Herman Gorterhof in Delft heeft donderdagavond een flinke brand gewoed. Bij de brand kwam veel zwartkleurige rook vrij.

Rond 19:30 uur ontdekte de bewoner de brand in de meterkast in zijn woning op de 7de etage van de flat. De bewoner vluchtte zijn woning uit en waarschuwde direct de hulpdiensten. De bewoner raakte niet gewond, wel ademde hij rook in.

Sein middelbrand
Omdat een leiding waar water naar boven wordt gevoerd van de flat kapot was moest de brandweer met een hoogwerker slangen naar boven brengen voor watertoevoer. Doordat er meerdere tankautospuiten gebruikt moesten worden werd opgeschaald naar het sein middelbrand.

Toen de hoogwerker boven was kon worden gestart met het blussen van de brand. Na het blussen zijn de omliggende woningen gecontroleerd op giftige gassen en de aanwezigheid van rook. Netbeheerder Stedin is ter plaatse geweest om de meterkasten in de flat te controleren.


De bewoner is doordat hij rook had ingeademd door het ambulancepersoneel onderzocht, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.