Varend Corso krijgt nieuwe koers

Het varend Corso is een begrip in het Westland en inmiddels ook in Delft een traditie. Deze traditie krijgt na de vijfentwintigste editie van dit jaar een nieuw gezicht. Artistiek leider Hans Hoogerwerf, die er vanaf het begin bij was, gaat namelijk met ‘Corso-pensioen’. Hij wordt opgevolgd door Juanita van Dooremaal.
Foto: Varend Corso

“Dit jaar loopt Juanita een soort stage”, vertelt Sander Nieuwenhuizen, woordvoerder van de organisatie, tijdens een radio-interview bij Omroep Delft. “Het is fijn om van tevoren een keer mee te maken wat er op je afkomt”, gaat hij verder, “Er doen allerlei verschillende bedrijven en organisaties mee met hun eigen boten en het is jouw  verantwoordelijkheid om te zorgen dat het een eenheid is.” Het thema dat dit jaar de vele boten verenigt is: ‘Al 25 jaar smaakvol’.

Jubileum
“Met dat thema is van alles mogelijk”, reflecteert Nieuwenhuizen. Het belooft dan ook een bont geheel te worden tijdens deze jubileumeditie. Ter viering van dit jubileum, zegt Nieuwenhuizen dat “we voor het eerst weer naar De Lier gaan.” Hij vertelt: “Het Corso is ooit ontstaan in De Lier. Bij de eerste editie vaarden we daar ook langs. Maar dat is daarna nooit meer gebeurd. Nu gaan we daar voor het eerst weer heen tijdens een jubileumroute op vrijdag.”

Behalve vrijdag 21 juni, worden er ook op zaterdag 22 juni en zondag 23 juni routes gevaren. Kijk voor meer informatie op deze website.