Van Jules de Corte tot Nico Haak: in Delft kun je nu een gratis interactieve muziekwandeling maken

Op de route foto : Fred ten Hove
 
Sinds kort kun je in Delft de Delft Music Tour – Walk of Fame bewandelen. Dit is een gratis interactieve muziekwandeling. De bedoeling van de wandeling is: eer betonen aan bekende en onbekende Delftse artiesten en musici van vroeger en nu, en Delft op de kaart zetten als dé muziekstad van Nederland. Dit alles onder het motto: Er zit muziek in Delft!

De tour is een interactieve muzikale wandeling langs ruim dertig plekken in de binnenstad. Langs geboorteplekken van bekende Nederlandse artiesten. Of langs plekken waar ze woonden, leefden, of hun hits schreven. Geert de Vries en Pieter Harcksen zijn de initiatiefnemers van deze muzikale wandeling.

Videoclips bekijken en muziek beluisteren
De wandeling bestaat uit een route met rvs-tegels in de straat. Op deze tegels staat een QR-code. Wie deze code scant, krijgt meer informatie over de artiest(en), kan videoclips bekijken en de muziek beluisteren. Van de band Alquin tot fluitist Ronald Snijders. Van zanger en pianist Jules de Corte tot volkszanger Nico Haak. Van Tee Set tot organist Jan J. van den Berg. Delft heeft muzikaal talent voortgebracht in alle genres: van pop en jazz tot folk en klassiek. Heel verschillend, maar ze delen nu de Delft Music Tour met elkaar.

Liefde voor muziek
Mede-initiatiefnemer Pieter Harcksen is behalve tekstschrijver ook muzikant. Hij keerde voor dit project terug naar Delft. “Ik trad er op met mijn eerste bandje en werkte er een paar jaar als journalist. In de Delft Music Tour komt voor mij alles samen: werk, hobby’s, vriendschap en de liefde voor Delft.”

De andere initiatiefnemer Geert de Vries is een geboren en getogen Delvenaar. “Delft heeft mij veel gegeven, waaronder de liefde voor de muziek. In 1976, op 15-jarige leeftijd, raakte ik door het album ‘Best Kept Secret’ verslaafd aan Alquin. Organisten Piet van Amstel en Jan J. van den Berg lieten mij de hemelse orgelmuziek ontdekken. En de virtuoze fluitist Ronald Snijders was (en is) mijn jazz-goeroe”.