Uitval bussen door personeelstekort: ‘geen sprake van afschalen’

Dat een bus af en toe uitvalt is geen nieuws, maar het kan niet de bedoeling zijn dat het altijd de vraag is of er wel een bus komt. Haagse vervoerder HTM kondigde kort geleden aan dat er door personeelstekort minder trams en bussen gaan rijden. EBS, dat in Delft het bedrijf achter het busvervoer is, reageert: “we staan voor uitdagingen genoeg om ons personeel rond te krijgen, maar bij ons gaat het relatief goed in Zuid-Holland.”
EBS bus

Dat zegt een woordvoerder van de EBS tegen Omroep West. De woordvoerder zegt dat er in de regio Haaglanden, waar Delft onderdeel van is, ongeveer 2% van de bussen uitvalt: “in Den Haag hebben we daar nog wel iets meer moeite mee dan in Delft of Zoetermeer, maar bij ons is in geen geval sprake dat we moeten afschalen. We hebben nog wel wat mensen nodig, want de gemiddelde leeftijd is vrij hoog. We moeten dus blijven werven om voldoende aanwas te behouden.”

De uitdaging om voor voldoende personeel te zorgen zal binnenkort minder groot worden, volgens de woordvoerder van EBS: “vorig jaar hebben we het moeilijker gehad met personeel, maar we zien nu dat we de goede kant opgaan. We verwachten dat we in 2025 zelfs kunnen opschalen.”