Twee vuurwerkslachtoffers op de Spoedeisende Hulp: ‘relatief rustig verlopen’

Tijdens de afgelopen jaarwisseling was het rustig wat betreft vuurwerk slachtoffers op de Spoedeisende Hulp van het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft. De avond is volgens het Reinier de Graafziekenhuis prima volgens plan verlopen. Er was geen extra personeel nodig om de gewonden te verplegen.

Slechts twee patiënten zochten hulp in het ziekenhuis vanwege vuurwerkletsel. De overige hulp was nodig als gevolg een overdosis aan drank en drugs. De coördinerende arts van de spoedeisende hulp, Robert Knotter, vertelde aan Omroep Delft dat het voor de SEH een relatief rustig verlopen nacht was.

Volgens Knotter is er afgelopen oud en nieuw gewerkt met dezelfde extra bezetting op de Spoedeisende Hulp als tijdens andere jaarwisselingen. ‘Onze zorg was dan ook prima berekend op jaarwisselingen zoals we die voor 2020 kenden’, vertelt de arts.

Vuurwerkverbod een politieke discussie
Juist omdat de avond rustig is verlopen, mede met dank aan het vuurwerkverbod, is het vraag of de artsen liever een definitief vuurwerkverbod zien zegt Knotter: ‘Het vuurwerkverbod is wat ons betreft een politieke discussie waar wij ons niet in mengen. Vanzelfsprekend zijn wij wel blij dat afgelopen jaarwisseling relatief rustig is verlopen voor onze zorgprofessionals.’