TU Delft wil 40% meer studenten in 2030

De universiteit hoopt een enorme groeispurt te maken over de komende acht jaar. Om dat voor elkaar te krijgen gaat de TU Delft kijken of het campussen kan starten in Rotterdam en Den Haag. De plannen zijn nog niet definitief. De komende maanden wordt onderzocht of zo’n grote toename van studenten haalbaar is.

De TU Delft noemt het zelf een ‘zeer uitdagend scenario’. Op dit moment studeren er 28.000 studenten aan de universiteit. Met de groeispurt zouden dat er over acht jaar 40.000 zijn.

Als reden voor de uitbreiding noemt de universiteit een steeds grotere vraag naar ingenieurs in de maatschappij, onder andere vanwege de stikstof crisis en de energietransitie.

Opleidingen verplaatsen
Naast het mogelijk plaatsen van campussen in Rotterdam en Den Haag wordt er ook onderzocht of opleidingen verplaatst kunnen worden naar die steden, zo laat een woordvoerder van de TU Delft weten. Met als doel de druk van studenten op Delft niet groter te maken.

Het komende halfjaar gaat de universiteit in gesprek met partijen om de te kijken of het ambitieuse plan haalbaar is. Begin 2023 neemt de TU Delft een besluit.