Trouwen in Delft op een zondag? Onze stad blijkt de duurste trouwoptie van Nederland

Delft staat bekend als een dure gemeente en die reputatie maakt de stad ook waar als het om trouwen gaat. De trouwkosten in Delft op zondag zijn de duurste van Nederland met een bedrag van € 2.139. Dit blijkt uit onderzoek van de The Perfect Wedding, de meest uitgebreide en bezochte trouw-website van Nederland.

Veel stellen geven elkaar weer het Ja-woord in het voorjaar als de temperaturen buiten aangenamer worden. Een gelegenheid waar veel stellen flink voor sparen om mooi uit te kunnen pakken. Grote kostenposten zijn meestal het trouwfeest en kleding, maar ook de gemeente waar je trouwt, brengt kosten om je in de echt te verbinden. Die tarieven lopen sterk uiteen, afhankelijk van de dag en de gemeente waarin je trouwt. Delft springt eruit als onbetwiste koploper van Nederland als het om de duurste trouwoptie gaat: op zondag ben je in onze stad namelijk € 2.139 kwijt.

Hiermee is Delft ook de enige stad die meer dan 2.000 euro in rekening brengt. In Oegstgeest, de nummer 2,  bedragen de kosten € 1.841 en in buurgemeente Pijnacker-Nootdorp ben je voor € 1.700 klaar. Trouwen op zondag is overigens niet mogelijk in elke gemeente, dus wat dat betreft zit je in Delft dan goed.

Corona
Waarschijnlijk komt dit hoge trouwtarief vooral doordat het stadhuis op zondag open moet worden gehouden. Dan is er extra personeel nodig en zijn er dus meer kosten om het stadhuis te openen. Daarbij is trouwen in alle gemeentes duurder geworden omdat er de afgelopen twee jaar heel weinig gebeurd is op het gebied van trouwerijen door corona.

Tekst loopt door onder de infographic

Goedkopere trouwopties
Trouwen op zaterdag is dan goedkoper. Een bruidspaar is op die dag voor € 1.148 klaar. Hiermee heeft Delft plaats 5 in handen als het gaat om de duurste gemeentes. Doordeweeks trouwen is slimmer als je de kosten wilt drukken. Op maandag tot en met donderdag leg je overdag 464 euro neer en daarmee eindigt Delft in de middenmoot vergeleken met andere gemeentes. Vrijdag is in Delft wel relatief duur: