Tijdelijke vervanging gemeentesecretaris Delft

Delft krijgt tijdelijk een nieuwe gemeentesecretaris. Gemeentesecretaris Martien van der Kraan moet vanwege gezondheidsproblemen zijn werk tijdelijk neerleggen. Hij zal vanaf 1 september voor de duur van een jaar worden vervangen door Jan Nauta.

Nauta werkte vanaf juli 2011 tot oktober 2018 als gemeentesecretaris van Leiden. Daarvoor was hij in dezelfde functie werkzaam in Maastricht en Drenthe. Hij heeft dus ruime ervaring in het openbaar bestuur.

Snelle komst geeft vertrouwen

“Het bericht van de gezondheidsproblemen van de gemeentesecretaris heeft het college van Delft zeer geraakt. Als adviseur van het college en directeur van de organisatie is Martien van der Kraan een belangrijke steunpilaar en daarnaast een hele fijne collega. Wij zullen hem de komende tijd missen” zegt burgemeester Van Bijsterveldt.
“De snelle komst van de heer Nauta geeft ons het vertrouwen dat deze belangrijke functie op de best mogelijke manier tijdelijk vervangen wordt. Jan Nauta staat bekend als een prettig en gedreven mens, zeer ervaren en kundig bestuurder en duidelijk in wat hij voor de stad en de organisatie kan betekenen.”

Nauta kent Delft goed en ziet ook overeenkomsten met Leiden. Hij zegt : “Delft is een prachtige stad, met pittige maar ook mooie uitdagingen. Ik ben blij dat ik in deze vervelende omstandigheden een bijdrage kan leveren richting stad, bestuur en medewerkers van de gemeente Delft.”


foto: Fred ten Hove