Twaalfde editie van De Popronde Delft dit jaar nóg diverser

Muziekevenement De Popronde keert dit jaar voor de twaalfde maal terug naar Delft. Op donderdag 21 september zijn op verschillende locaties in Delft diverse muziekstijlen te bewonderen van acts uit heel Nederland.

Anna Bernard (r) en De Gist-eigenaar Willem van den Bosch | Omroep Delft

Voor het eerst wordt volgens organisator Anna Bernard tijdens de popronde elektronische muziek gespeeld, live wel te verstaan. “De muzikanten spelen live. Dat is heel tof om te zien”, aldus Bernard.
Meer acts spelen aanstekelijke dansbare muziek.

Tijdens het evenement is ook een rondvaartboot waar muziek op gespeeld wordt. Bernard: “Op één van de rondvaartboten speelt Shamzon, een van oorsprong Syrische band. Zij spelen een mix van Arabische muziek en westerse dancemuziek.” Op de boot speelt de band volgens Bernard akoestisch. Later op de avond zal er nog een afterparty plaatsvinden.

Tiende editie
De Popronde is oorspronkelijk geen Delfts festival. Tien jaar geleden werd Anna Bernard benaderd om het evenement ook in deze stad te gaan houden. Zo gezegd, zo gedaan. “Ik ben allerlei horecagelegenheden afgegaan met de vraag of zij mee wilden doen. Tegenwoordig word ik benaderd door ondernemers met de vraag wanneer De Popronde precies is en of ze mee kunnen doen.”

Acts vinden voor de tiende editie van De Popronde is ook geen enkel probleem. “Het gaat om bijzondere acts uit heel Nederland. Bands die in eigen regio al enige bekendheid hebben en hun bereik willen vergroten, krijgen op deze manier de kans om zich door heel Nederland te presenteren. Dus zijn er altijd veel aanmeldingen”, zegt Bernard.

Waar heen te gaan?
Op de website van De Popronde kunt u meer informatie over het evenement vinden. Verder heeft de organisatie via Spotify een afspeellijst van de verschillende acts aangemaakt. Zo kunt u gemakkelijk vinden wat bij u past en op een efficiënte manier een route uitstippelen.