The Culture heet voortaan BuitenGewoon

Het wijkcentrum BuitenGewoon aan de Mozartlaan draagt deze naam sinds de Burendag van zaterdag 24 september. PvdA-wethouder Karin Schrederhof onthulde de nieuwe naam van het centrum in de wijk Buitenhof. Voorheen heette het wijkcentrum ‘The Culture’.

Wijkbewoners kozen zelf de naam BuitenGewoon

Wethouder Schrederhof maakte de nieuwe naam BuitenGewoon bekend door een grote banner te onthullen. De naam werd geselecteerd uit meer dan 70 inzendingen van wijkbewoners. De twee winnaars die de nieuwe naam aandroegen wonnen beide een boodschappentegoed van € 100,-

BuitenGewoon markeert nieuwe start

De organisaties CanIDream, Cultuurhuis Delft, Delft voor Elkaar en Rode Feniks namen het initiatief voor de prijsvraag voor een nieuwe naam. In juni 2021 verhuisden deze partijen naar het wijkcentrum aan de Mozartlaan en organiseerden ze als eerste grote gezamenlijke activiteit een Burendag. “De naam BuitenGewoon markeert een nieuwe start voor het wijkcentrum met een vernieuwd programma voor en door de wijk”, aldus Angela Kok van Cultuurhuis Delft. Het spandoek met de nieuwe naam is gemaakt door jongeren uit de wijk samen met kunstenaar Roelof Schierbeek.

De bewoners van het centrum

CanIDream is een sociaal-culturele instelling en heeft als doel om met behulp van sport, cultuur en techniek het zelfvertrouwen, de zelfexpressie en de zelfredzaamheid van jongeren in de kwetsbare tienerjaren te vergroten.
Het Cultuurhuis Delft brengt mensen bij elkaar. Waar mensen samenkomen gebeurt iets. Daar draait het om bij een Cultuurhuis. Onze activiteiten zijn cultureel, creatief, educatief en informatief, voor jong en oud. We hebben locaties in Buitenhof en Voorhof.
Delft voor Elkaar is een samenwerkingsverband van zorg-, sport- en welzijnspartijen in Delft. Delft voor Elkaar heeft haar roots in de gemeente, staat in direct contact met alle bewoners en kent alle ins en outs van de stad.
De Rode Feniks is de enige stichting in de wijk die volledig gerund wordt door bewoners uit de Buitenhof. Ze organiseren allerlei activiteiten door het jaar heen, zoals het lentefeest en Halloween. Ook organiseren ze elke week huiswerkbegeleiding.
Op de foto: Wethouder Karin Schrederhof (2e van links) bij wijkcentrum BuitenGewoon aan de Mozartlaan. Samen met de bewoners die de nieuwe naam aandroegen, de programmamakers van Delft voor Elkaar, CanIDream, de Rode Feniks en Cultuurhuis Delft. Foto: Esther de Cuijper.