Studenten ROC Mondriaan brengen cadeaus naar AZC

Op woensdag 21 december overhandigde een groepje studenten van ROC Mondriaan twee grabbeltonnen, cadeautjes en snoepgoed aan de woonbegeleiders van het AZC aan het Manderspark in Delft.

De studenten doen een beroepsopleiding met veel taalondersteuning. Soms komen ze zélf uit gebieden waar het niet veilig was. Zij hebben uit eigen ervaring gemerkt hoe belangrijk het is dat je liefde en steun ontvangt en vinden dat deze groep dit nu het hardst nodig heeft. ‘’We vonden het heel erg tof dat we dit mochten doen, omdat je hiermee iets ‘echts’ kan doen voor anderen en ze blij kunt maken’, aldus één van de studenten.

Samenwerken, plannen en voorbereiden
 
Vijftien studenten van de zogeheten GiTklas deden een project Maatschappelijke Dienst Tijd van Young Impact. Zij deden dat in het kader van hun opleiding Helpende Zorg en Welzijn niveau 2 van ROC Mondriaan in Delft. Ze kozen er zélf voor om voor kinderen van het AZC in Delft twee grabbeltonnen te maken met kleine cadeautjes en snoepgoed erin voor de kerst. De studenten namen zelf de leiding en iedereen had een eigen taak. ‘’In het project hebben de studenten hun weerbaarheid vergroot en is het groepsproces versterkt. Ze leerden samenwerken, plannen en voorbereiden van deze zelfgekozen grote challenge. Het was prachtig om hun groei te zien,’’ aldus docent Najib Mouaouine.

Twee werelden
 
‘’Ik vond de twee verschillen heel mooi om te zien. Je ziet de meiden van het roc die vroeger in het AZC hebben gewoond en nu bezig zijn met hun plekje in de maatschappij. Aan de andere kant zie je onze jongeren in het AZC die net in Nederland zijn. Het is ook goed voor hen om te zien waar ze naar toe kunnen gaan. Ik vind het leuk om die twee werelden naast elkaar te zien en hoop dat dit ook de ogen opent van de jongeren om te zien wat de mogelijkheden zijn. Ik vind het een heel tof project en hoop dat vaker zulke dingen zullen plaatsvinden’, aldus Aldus Randill begeleider vanuit het AZC
Randill – begeleider AZC - foto ROC Mondriaan
 
Docent Najib – foto ROC Mondriaan