Studenten bouwen 17 kroegen en 5 restaurants in kantoorgebouw: 'En een waterval van 16 meter'

Zeventien kroegen en vijf restaurants worden door studenten gebouwd in een leegstaand kantoorgebouw in Delft. Studentenvereniging DSC verbouwt het gebouw van vier verdiepingen tot een feestlocatie voor het 175-jarige jubileum van de vereniging, dat volgend weekend begint. Naast alle dans- en eetgelegenheden staat er een klein vliegtuig voor de deur en komt er een waterval aan de zijkant van het gebouw: 'Over een hoogte van ruim zestien meter valt het water naar beneden, waar het wordt opgevangen en weer naar boven gepompt.'

De verschillende studentenhuizen en verenigingen van DSC zijn al weken bezig om elk hun eigen kroeg of restaurant te maken in een deel van het gebouw aan de Tanthofdreef. De studentenvereniging verwacht dagelijks zo'n 4000 bezoekers tijdens de feestdagen van het lustrum.

In het pand waan je je telkens in een compleet andere wereld, van het circus tot aan China. De studenten zijn hard bezig en over elk bijzonder detail wordt nagedacht. Zelfs het dak blijft niet hetzelfde.

Bekijk hier hoe de studenten het aanpakken en hoe het eruit komt te zien:

De werkzaamheden verlopen nog volgens planning, denkt Philip Romeyn van de technische commissie van DSC: 'Het zijn lange dagen, maar dan krijg je er ook wat voor.' Het lustrum van DSC duurt twee weken en start op 22 juli. Komende zomer wordt ook het lustrum van studentenvereniging Virgiel gevierd. De twee verenigingen zijn de grootste van de stad.

Tijdens het vorige lustrum vijf jaar geleden vierde DSC het feest ook al in dit leegstaande kantoorgebouw. De gemeente kreeg toen een aantal klachten van omwonenden over geluidsoverlast. Ook dit jaar hebben een paar bewoners aangegeven zich zorgen te maken. De studentenvereniging zegt geleerd te hebben van het vorige feest en zich te houden aan de regels die zijn opgesteld samen met de gemeente.

Geluidscheck
'Kort van tevoren gaan we een goede geluidscheck doen bij de gevels om te kijken of ze op het juiste geluidsniveau zitten. Tijdens het feest hebben we bij piekmomenten dertig beveiligers ingehuurd en voor erna hebben we een susteam ingehuurd die ervoor zorgen dat men op een ordentelijke manier naar huis vertrekt.' DSC organiseerde laatst ook een straathoekbijeenkomt. De vijftien bewoners die daar langskwamen reageerden positief op de feestplannen. Bewonersvereniging Heel Tanthof Delft denkt dat vooral de straat die uitkijkt op het feestgebouw de vorige keer overlast ervaarde.