Stichting Present ontvangt ‘Pluim van de Arbeid’ van Pvda en Onafhankelijk Delft

Stichting Present ontvangt zaterdag 25 mei de ‘Pluim van de Arbeid’. Deze pluim is een initiatief van de PVDA. Dit jaar wordt het mede uitgereikt door Jolanda Gaal van Onafhankelijk Delft.
Logo van Present Delft

De Pluim is een beloning die meerdere keren per jaar wordt gegeven aan initiatieven die de stad mooier maken. Eerdere ontvangers waren onder andere het Odensehuis, skatepark de Middenberm, woonzorggroep de Rode Olifant en KopieKoffie. 

'Echt verschil maken'
Stichting Present zorgt voor vrijwilligerswerk op die plekken waar mensen een extra steun in de rug nodig hebben om hun leven weer op rails te krijgen, even de draad weer op te pakken, of om zaken te regelen. 

Leon Hombergen, fractievoorzitter van de PvdA Delft werd getipt door Jolanda Gaal over Present: “Ze vertelde me hoe ze kon regelen dat een net gescheiden vrouw via de Stichting Present een ploeg student-vrijwilligers over de vloer kreeg om alle bekladdingen en vuil die haar ex in haar huis had achtergelaten op te ruimen en het huis weer netjes te krijgen. Op dat moment maak je echt het verschil. En de stichting present doet veel meer. Ze coördineert hulp die je kunt geven via bijvoorbeeld collega's, vrienden, gezin, kerk, studentenvereniging of klas." 

De Stichting Present is altijd op zoek naar vrijwilligers en donateurs/vrienden. Voor meer informatie, zie de website van Present.