Speurend naar kinderrechtentekeningen op de fiets door Delft

Delft – 17-11-2020 - Van 18 t/m 22 november kunnen jongeren van zes tot achttien jaar in Delft een gratis fietsspeurtocht maken langs muurschilderingen over kinderrechten. De speurtocht is georganiseerd ter gelegenheid van Internationale Kinderrechtendag op 20 november. Er is een prijs voor deelnemers tussen 6-12 jaar en een voor deelnemers van 12 tot 18 jaar.
Recht op eigen mening

De route start in de Hugo de Grootstraat, hoek Van Slingelandtstraat en gaat via 6 muurschilderingen rond het centrum van Delft naar het Agnetapark. Je kan de route ook op een willekeurige plek beginnen en hem zelfs wandelen.
Voor deze speurtocht heb je de kaart met locaties en de vragenlijst nodig. Deze zijn te downloaden via: www.delft-esteli.nl/nieuws of www.delft4globalgoals.nl

Rechten van het Kind
De Stedenband Delft-Estelí en Delft4GlobalGoals organiseren deze speurtocht en
vragen met deze activiteit speciale aandacht voor de Internationale Kinderrechtendag op vrijdag 20 november. In 1989 op 20 november werd door de VN in New York het verdrag voor de Rechten van het Kind goedgekeurd. In het verdrag staan afspraken over de rechten van het kind wereldwijd.