Speeltuin wil gloednieuwe speeltrein van 43.000 euro alweer kwijt: 'Levensgevaarlijk’

Speeltuin Westerhonk in Delft wil nu alweer af van een gloednieuw duur speeltoestel. De houten trein met treinstation kostte 43.000 euro en is pas een jaar geleden geplaatst. Maar de beheerders van de speeltuin maken zich zorgen over vallende kleine kinderen en vingertjes die klem kunnen komen te zitten tussen het hout. 'Het gaat gewoon niet, het levensgevaarlijk', zegt Coby De Koning, secretaris van Speeltuin Westerhonk.

'Ze kunnen er zo vanaf glijden', zegt speeltuinsecretaris De Koning over de dure speeltrein. Naast de zorgen over vallende kinderen en klemzittende vingers, belemmert de trein ook het zicht van de beheerder op de rest van de speeltuin. Ook zou het speeltoestel amper gebruikt worden door de kinderen.

De trein staat er pas een jaar en is geplaatst door het vorige bestuur, dat onlangs is vertrokken vanwege een conflict met de beheerders. 'Het is vol met goede bedoelingen gedaan, maar het werkt gewoon niet', zegt Coby over de koop. 'Dat hebben de beheerder en een aantal leden van toen wel gezegd, maar daar heeft het toenmalig bestuur niet naar geluisterd'.

Koper gezocht
Voor de speeltuin zit er volgens Coby nu niets anders op dan de trein te verkopen. Mocht dat niet lukken dat willen ze hem vermaken en verplaatsen, maar dat kost rond de 8000 euro. Geld dat de speeltuin via een subsidie waarschijnlijk wel kan krijgen, maar dat dan niet uitgegeven kan worden aan andere speeltoestellen.

'Het zou fijn zijn als we hem zouden kunnen verkopen aan een speeltuin of dierentuin. Daar hoeven we echt geen 43.000 euro voor terug te hebben, maar wel een redelijk bedrag. Dan kunnen wij ook weer wat nieuws kopen voor de speeltuin.'

Het vorige bestuur van de speeltuin was voor Omroep Delft niet bereikbaar voor commentaar.