Sophie Wentink nieuwe fractievoorzitter STIP

Ida de Boer, fractievoorzitter van STIP en haar partijgenoot Rick van den Brink verlaten op 1 december de gemeenteraad. Zij hebben hun ontslag ingediend bij burgemeester Marja van Bijsterveldt. Het tweetal maakt plaats voor Lisanne Fung Fen Chung en Bo Verduijn. Beiden studeren in Delft en waren voordien commissielid voor hun partij. Sophie Wentink wordt de nieuwe fractievoorzitter. Over haar zegt De Boer: “Ik weet zeker dat Sophie dit uitstekend gaat invullen. Ze weet mensen in de raad en de stad te vinden.”

De Boer en van den Brink werden in maart nog gekozen als raadslid, maar stoppen dus negen maanden later al. De nieuwe fractievoorzitter Wentink zegt over de wisseling: “Het wisselsysteem van STIP zorgt voor toegankelijke lokale politiek voor jonge mensen. In een stad met zoveel jongeren is het belangrijk dat ook zij hun stem kunnen laten horen.”

Gezellige sfeer in historisch centrum
Sophie Wentink woont sinds 2016 in Delft. Ze studeert in Rotterdam civiele techniek. en koos voor Delft als woonplaats vanwege de gezellige sfeer en de mooie gebouwen in het historische centrum. Wentink houdt van muziek en festivals en vindt het belangrijk dat hiervoor een plek is in Delft. Ze noemt Delft een bruisende stad waaraan ze graag haar ‘steentje wil bij dragen’.
Wentink na haar installatie als gemeenteraadslid - foto: Twitter