Slavernijverleden op de agenda in Delft

Drie stadsgesprekken over het slavernijverleden hebben de afgelopen maanden plaatsgevonden. 15 mei staat de vierde in deze reeks op de planning. Vervolgens is het thema van stadsdebat ‘De Staat van Delft’, dat 31 mei gehouden wordt, eveneens het slavernijverleden.
VOC jacht bij het Zuideinde

Tijdens dit vierde stadsgesprek over het slavernijverleden is er speciale aandacht voor ‘de oost’. De focus ligt dus voor een groot deel op Indonesië, Papua-Nieuw-Guinea en de Molukken. Dit nadat er in de vorige editie focus was op de voormalige koloniën in de Caraïben. Het stadsgesprek vindt plaats in de Oude Kerk, waar bezoekers vanaf 18:30 uur welkom zijn.

31 mei is ‘De Staat van Delft’ er weer. Zoals altijd zijn bezoekers welkom in OPEN. Voor de tweede keer is het slavernijverleden het thema. Tijdens dit stadsdebat gaan de presentatoren in gesprek met beleidsmakers en mensen uit de stad. Ook is er muziek, een column en de Vox Pop, waarin mensen uit de stad naar hun ideeën wordt gevraagd. Tussen 16:00 uur en 17:00 uur vindt dit stadsdebat plaats en later wordt de opname ervan uitgezonden op Omroep Delft.