Slachtoffer schietpartij Rotterdam was praktijkdocent aan TU Delft

Eén van de drie dodelijke slachtoffers van de schietpartij donderdag 28 september in Rotterdam was een docent aan de TU Delft. Dit meldt Delta, het onafhankelijk werkende journalistenplatform voor universiteitsnieuws. Het TU-bestuur en collega’s rouwen om hem.

Het gaat om de 43-jarige praktijkdocent en huisarts Jurgen Damen. Hij werkte binnen de bachelor klinische technologie en de master technical medicine van de TU. In die functie had hij veel contact met Delftse studenten en medewerkers, meldt het college van bestuur in een bericht aan alle medewerkers. “Met grote verslagenheid hebben wij kennisgenomen van de tragische gebeurtenissen in Rotterdam. Ons diepe medeleven gaat uit naar zijn familie en naasten.”

Jurgen Damen werd neergeschoten in het medisch centrum van het Erasmus in Rotterdam, waar hij op dat moment werkte. Hij is daarna in een ziekenhuis overleden.

Het TU-bestuur laat in een brief binnen de Delftse unversiteit weten zoveel mogelijk hulp te willen bieden aan collega’s en studenten van Damen.

Daarvoor zijn hulplijnen geopend van studieadviseurs, studentenpsychologen en de bedrijfsmaatschappelijk werker. “Aarzel niet om contact op te nemen als je hulp nodig hebt. We zullen er alles aan doen om je te helpen”, aldus de brief.

De vlag hangt halfstok voor de hoofdingang van de faculteit 3mE.
Fotograaf: Thijs van Reeuwijk