Slachtoffer fatale steekpartij Delft is vrouw (33), verdachte in België gearresteerd

Bron: Regio15

Het slachtoffer van de dodelijke steekpartij, zondagochtend in Delft, is een 33-jarige vrouw. Dat heeft de politie laten weten aan Omroep West. Het slachtoffer stierf ter plekke aan haar verwondingen. Een andere vrouw van 57 en een 55-jarige man raakten zwaargewond. Zij zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De fatale steekpartij was zondag rond 11.00 uur in de Delftse Frederik van Eedenlaan. Later is een 31-jarige man als verdachte aangehouden. Politieagenten rekenden hem in de buurt van Antwerpen in België in. Hij kon onder meer worden opgespoord door een politiehelikopter en via ANPR-camera's. De Belgische politie liet eerder zondag al aan Omroep West weten dat er inderdaad een achtervolging was geweest.

'Hoewel het onderzoek nog in volle gang is, wijzen de eerste bevindingen er op dat de aard van het incident vermoedelijk in de relationele sfeer gezocht moet worden', meldt de politie. 'Uitgebreid onderzoek moet dit verder uitwijzen.' De Frederik van Eedenlaan is afgezet met zwarte hekken.

'Overal bloed'
Burgemeester Marja van Bijsterveldt heeft zondagmiddag een bezoek gebracht aan de buurt waar de steekpartij plaatsvond. 'Dit raakt alle betrokkenen diep, ik leef zeer met hen mee.'

'Bloed, bloed, bloed, overal was bloed.' De buurvrouw kan enkele uren later nog nauwelijks bevatten wat ze heeft gezien zondagochtend. 'Nee, dat ze werden gestoken heb ik niet gezien, maar wel dat iemand in de tuin lag.' Ze schudt haar hoofd als ze terugdenkt aan wat haar buren is overkomen.

Het stel van 55 en 57 werd even voor 11.00 uur neergestoken bij hun woning aan de Frederik van Eedenlaan in Delft, evenals een vrouw van 33. Volgens de buurt gaat het om hun dochter. De 33-jarige vrouw is ter plekke overleden. De twee andere slachtoffers zijn zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis.

Zoon van buurvrouw zag het gebeuren
De zoon van een andere buurvrouw zag het voor zijn ogen gebeuren: 'Ik was buiten en ik zag een man met een mes. Hij stak. Twee mensen waren buiten, één was in het huis. Er was overal bloed. Hij reed weg in een auto met een wit kenteken.' Dat blijkt een Belgisch kenteken en omdat iemand dat ziet weet de politie naar wie ze moeten uitkijken. Met behulp van camera's en de politiehelikopter is de verdachte snel in beeld. Op de ring van Antwerpen kan hij worden aangehouden. De 31-jarige man wordt zondag nog verhoord in de Belgische havenstad.

Relatie was uit
'Hij was vanochtend zijn duifjes aan het voeren. Ik heb nog gezwaaid', vertelt de achterbuurvrouw over haar buurman. 'Zo goed kende ik ze niet hoor, maar ik zwaaide wel altijd als hij met z'n duiven bezig was.' Andere buurtbewoners kennen het echtpaar wel. Volgens hen is recent de dochter van het echtpaar bij haar ouders komen wonen nadat het uit was met haar vriend. Deze vriend zou verhaal zijn komen halen.

Op Facebook schrijft iemand met een Vlaamse achternaam zondagochtend: 'Ik heb net drie mensen neergestoken, onder wie degene van wie ik hield.' En even later: 'Sorry Ieder1.' De eerste post is inmiddels weer verwijderd. Of de berichten iets te maken hebben met de steekpartij wordt door de politie onderzocht. Op een grasveldje vlak bij het huis wordt zondagmiddag met een politiehond gezocht naar het wapen. Of dat is gevonden is niet duidelijk.