Rotterdamse kampioenen vereeuwigd door kunstenaar in Delft

Het zal niemand zijn ontgaan dat Feyenoord gisteren de titel van landskampioen in de wacht heeft gesleept door met 3-0 te winnen van Go Ahead Eagles. Dat de Rotterdammers kampioen zouden worden lag natuurlijk al even in de lijn der verwachting en daardoor heeft de in Delft werkende kunstenaar Rene Jacobs de mogelijkheid gehad om de selectie van zijn favoriete club op een wel heel bijzondere manier vast te leggen.

Op dit schilderij is een groot 17e eeuws schip te zien dat trots de Rotterdamse vlag wappert. Dit ouderwetse schip ligt voor een aantal iconen van de moderne Rotterdamse skyline en op een kleiner bootje zien we de feestende selectie van Feyenoord met de schaal die de KNVB ieder jaar uitreikt aan de kampioen van de eredivisie.

Detail van Rotterdam rules the waves, door Rene Jacobs

Schilder Rene Jacobs heeft zijn atelier in Delft, maar hij is een Rotterdammer en zegt daarom dat Feyenoord gewoon in zijn genen zit. "Het is vaak ook lijden," geeft hij aan, want voor Feyenoord zijn betekent natuurlijk vaak ook dat je voor een club bent waar alles nou juist niet op zijn plek valt. Dat is dit seizoen anders en iedereen met een Feyenoord-hart zal dan ook de trots die dit in Delft gemaakte schilderij uitstraalt vanbinnen voelen.